×

AkcijaPraznujemo 12. rojstni dan in podarjamo popust!

Izkoristite 12% popust na vse kompatibilne kartuše in tonerje. Akcija traja do konca meseca.

Pogoji poslovanja

1. Splošne informacije

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kartuše.net (v nadaljevanju “spletna trgovina”) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.. Lastnik, skrbnik in upravitelj spletne trgovine je podjetje OZ Trgokooperant z.o.o. (v nadaljevanju “ponudnik”).

Vsebina Splošnih pogojev se nanaša na pogoje uporabe vsebin in storitev v spletni trgovini. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh in podstraneh spletne trgovine. V primeru, da se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa preko naše spletne trgovine ne opravite. Z vsakim nakupom, opravljenim preko naše spletne trgovine, se šteje, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in, da se z njimi v celoti strinjate. Pogoji so redno ažurirani in dostopni vsakomur. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega in zvočnega materiala..

Prodaja in dostava blaga je možna na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Spletna trgovina Kartuše.net omogoča nakup kartuš in tonerjev preko spleta in je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni izdelki in informacije o njih ter cene izdelkov.

Podatki o podjetju

Naziv: OZ TRGOKOOPERANT Z.O.O., SO.P.
Naslov: TITOVA CESTA 44, 2000 MARIBOR
ID za DDV: SI13819399 (Podjetje je zavezanec za DDV)
Matična številka: 5103142000
TRR: SI56 6100 0001 2203 141 (odprt pri Delavska hranilnica d.d.)

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, podatki iz registra)
 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro komunikacijo
 • končno ceno blaga ali storitve, vključno z davki
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza oziroma dostave
 • plačilne pogoje ter pogoje dostave
 • informacije o pritožbenem postopku pri podjetju
 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake
 • možnost in pogoje garancije ter možnost za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe
 • čas veljavnosti in trajanja pogodbe
 • stroške vračila blaga

3. Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan in vse dni v letu. Naročila lahko kupec odda preko virtualne košarice, preko e-pošte na kartuse@trgo.si ali na brezplačni telefonski številki 080 34 50. Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati sledeče podatke: ime in priimek naslovnika oziroma plačnika, ulico, hišno in poštno številko ter kraj, kontaktno telefonsko številko in e-naslov ter naziv želenega izdelka oziroma seznama izdelkov. Po oddaji naročila v spletni trgovini ali preko e-pošte, kupec prejme na svoj e-naslov obvestilo o prejetju naročila. V kolikor kupec odda naročilo preko spletne trgovine, vpisuje zahtevane podatke v virtualno košarico. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V kolikor kupec želi od naročila odstopiti, mora ponudnika v najkrajšem možnem času o tem obvestiti preko e-pošte na kartuse@trgo.si ali na telefonsko številko 080 34 50.

Kupci, ki so pravne osebe, so dolžni ob naročilu navesti tudi svojo davčno številko. Možnost za to imajo v zadnjem koraku oddaje naročila ob vnosu podatkov.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor je bilo naročilo že plačano, ponudnik povrne kupcu celotno kupnino.

Kupec prejme pogodbo o nakupu preko e-pošte na svoj e-naslov. V kolikor se kupec pred nakupom v spletni trgovini registrira, lahko s svojim uporabniškim imenom in geslom v spletni trgovini pregleda zgodovino svojih nakupov in sklenjene pogodbe. 

4. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

− po povzetju (Ponudnik pošlje pošiljko priporočeno z odkupno vrednostjo preko kurirske službe. Kupec poravna kupnino ob prejemu paketa z gotovino ali s katero drugo vrsto plačila, v kolikor kurirska služba to omogoča.),

− plačilo po predračunu (Ponudnik pošlje pošiljko po prejetem plačilu na TRR ponudnika. Ob potrditvi naročila dobi kupec po e-pošti podatke za nakazilo.),

− plačilo preko PayPal-a ali s kreditno kartico (V kolikor kupec želi, lahko plačilo opravi tudi preko PayPal-a ali sistema za procesiranje kreditnih kartic. V tem primeru ponudnik pošlje blago po prejemu plačila. V primeru plačila s PayPalom, se vrednost naročila poviša za 4%),

− z gotovino ob osebnem prevzemu (V kolikor kupec želi, lahko blago osebno prevzame v poslovalnici ponudnika. Ob osebnem prevzemu je možno plačati le z gotovino.).

5. Dostava in dobavni roki

Vsi naročeni izdelki so odpremljeni s kurirsko službo Pošte Slovenije d.o.o.. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 14. ure, pošiljko odpošljemo še isti dan, v kolikor je blago na zalogi. Pošiljka ponavadi prispe že naslednji delovni dan po pošiljanju. Uradni rok dostave, ki ga jamči kurirska služba, je 3 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, je ob vsakem izdelku naveden okvirni dobavni rok.

Dodatna določila in stroške dostave si lahko ogledate tukaj.

6. Cene

Vse cene izdelkov so označene v evrih (EUR). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Veljajo cene v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Stroški dostave niso vključeni v cene, razen če vrednost naročila presega 35 EUR.

V spletni trgovini so navedene redne in znižane cene. V primeru navedbe znižane cene, je redna cena prečrtana. Znižane cene označujejo akcijske cene določenih izdelkov, ki jih izbere ponudnik in jih ponudi kupcem za omejen čas.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o statusu, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

7. Pravica do odstopa od nakupa

V skladu z ZVPot ima kupec pravico, da v štirinajstih dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje pravice odstopa od pogodbe začne teči naslednji dan po prejemu blaga.  V skladu s 6. odstavkom 43.č člena ZVPot, je edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, neposreden strošek vračila blaga. Kupec mora izdelek vrniti najkasneje v 14 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. 

Kupec mora ob vračilu izdelkov priložiti tudi izpolnjen obrazec o odstopu o pogodbe, ki si ga lahko prenese tukaj.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Vračilo opravljenih vplačil se kupcu izvede z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec ob plačilu, razen, če je kupec izbral plačilo po povzetju in naročilo poravnal z gotovino dostavni službi. V tem primeru je potrebno ponudniku sporočiti TRR, na katerega bo ponudnik povrnil denar, saj pošiljanje gotovine po pošti ni mogoče. Ponudnik bo zavrnil vse pakete, poslane z odkupnino, ki niso bili vnaprej najavljeni in dogovorjeni.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne kupcu kot darilni bon.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila ZVPot.

8. Garancija in stvarna napaka izdelka

Ponudnik je v skladu z zakonom kupcu dolžan zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom ponudnika. Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti roku v 45 dni od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga se ob uveljavljanju garancije opravi v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja. Ponudnik nudi 2 leti garancije na kartuše in tonerje iz ponudbe. V primeru mehanskih poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oziroma reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na zanj najboljši možni način. Kupec mora ob uveljavljanju garancije ali ob reklamaciji priložiti kopijo računa. Naslov za vračilo blaga ponudniku je OZ Trgokooperant z.o.o., so.p., Titova cesta 44, 2000 Maribor. Pred pošiljanjem blaga je potrebno kontaktirati ponudnika in opraviti postopek reklamacije preko e-pošte ali telefona. Nenapovedane pošiljke bo ponudnik zavrnil. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na e-naslov kartuse@trgo.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 34 50. V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. 

Stvarna napaka izdelka

Napaka je stvarna, kadar:

·      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

·      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

·      artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

·      je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in mu hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Več informacij o uveljavljanju garancije in reklamacij je na voljo tukaj.

9. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Ponudnik ne odgovarja za izpad spletne trgovine, v kolikor je ta izpad posledica dejavnikov, na katere ponudnik nima vpliva.

10. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo ter za obveščanje o novostih in akcijski ponudbi spletne trgovine. Od prejemanja promocijskih sporočil ponudnika se lahko kupec kadarkoli odjavi s klikom na povezavo v promocijskem sporočilu. Ponudnik lahko obvešča kupca tudi o posebnih ponudbah drugih spletnih trgovin, ki so v izključni lasti ponudnika.

Podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam in bodo v celoti v lasti podjetja OZ Trgokooperant z.o.o., so.p.. Ponudnik za dodatno varnost podatkov zagotavlja SSL certifikat, ki je nameščen na strežniku. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema, s katerim opravlja naročila.

11. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali preko e-pošte. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh in je enostaven za uporabo ter zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Mariboru.

12. Obveščanje

Ponudnik lahko predvidoma enkrat, vendar ne več kot dvakrat v mesecu, preko e-pošte svojim kupcem pošlje obvestilo o aktualni ponudbi. Prejemniki obvestil se od prejemanja le-teh lahko kadarkoli odjavijo preko povezave, ki je tudi del vsakega sporočila.

13. Dostop do sklenjenih pogodb in splošnih pogojev

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti ponudnika v najkrajšem možnem času. Računov po izdaji ni več mogoče spreminjati. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik lahko kupcu kadarkoli posreduje sklenjeno pogodbo, če kupec poda zahtevo na e-naslov kartuse@trgo.si, na telefonsko številko 080 34 50 ali se oglasi osebno na sedežu ponudnika.

Prav tako ima kupec nadzor in pregled nad zgodovino naročil, v kolikor ob nakupu opravi registracijo, ki pa je neobvezna.

14. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi, ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik kot ponudnik blaga in storitev na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15. Podpora strankam in komunikacija

Ponudnik bo s kupcem stopl v stik preko sredstev komunikacije na daljavo, le če kupec temu izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila
 • Pošiljatelj bo jasno razviden
 • Prejemnik se bo lahko brez težav odjavil od prejemanja sporočil. Željo uporabnika bo ponudnik spoštoval in upošteval.
 • Različne akcije in promocije bodo označene kot takšne, prav tako bodo razvidni pogoji in čas trajanja

V primeru, da potrebujete dodatna pojasnila ali informacije, smo vam na razpolago na elektronskem naslovu kartuse@trgo.si ali na telefonski številki 080 34 50.