Posebna akcijaBrezplačna dostava

Izkoristite brezplačno dostavo za vse nakupe nad 10 EUR. Akcija velja samo do nedelje do polnoči!

Pogoji poslovanja

1. Splošne informacije

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kartuše.net (v nadaljevanju “spletna trgovina”) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Lastnik in upravitelj spletne trgovine je podjetje OZ Trgokooperant z.o.o. (v nadaljevanju “ponudnik”).

Z oddajo naročila za nakup izdelkov v spletni trgovini se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja.

Prodaja in dostava blaga je možna na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Spletna trgovina Kartuše.net omogoča nakup kartuš in tonerjev preko spleta in je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni izdelki in informacije o njih ter cene izdelkov.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),

4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, iz njih mora biti razvidno, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,

7. način plačila in dostave,

8. časovno veljavnost ponudbe,

9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop ter informacije o tem, ali je možno vračilo izdelka in koliko slednje kupca stane,

10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan vse dni v letu. Naročila lahko kupec odda preko virtualne košarice, preko e-pošte na kartuse@trgo.si ali na brezplačni telefonski številki 080 34 50. Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati sledeče podatke: ime in priimek naslovnika oziroma plačnika, ulico, hišno in poštno številko ter kraj, kontaktno telefonsko številko in e-naslov ter naziv želenega izdelka. Po oddaji naročila v spletni trgovini ali preko e-pošte, kupec prejme na svoj e-naslov obvestilo o prejetju naročila. V kolikor kupec odda naročilo preko spletne trgovine, vpisuje zahtevane podatke v virtualno košarico. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V kolikor kupec želi od naročila odstopiti, mora ponudnika v najkrajšem možnem času o tem obvestiti preko e-pošte na kartuse@trgo.si ali na telefonsko številko 080 34 50.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor je bilo naročilo že plačano, ponudnik povrne kupcu celotno kupnino, vključno s stroški dostave.

Kupec prejme pogodbo o nakupu preko e-pošte na svoj e-naslov. V kolikor se kupec pred nakupom v spletni trgovini registrira, lahko s svojim uporabniškim imenom in geslom v spletni trgovini pregleda zgodovino svojih nakupov in sklenjene pogodbe.

4. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

− po povzetju (Ponudnik pošlje pošiljko priporočeno z odkupno vrednostjo preko kurirske službe. Kupec poravna kupnino ob prejemu paketa z gotovino ali s katero drugo vrsto plačila, v kolikor kurirska služba to omogoča.),

− plačilo po predračunu (Ponudnik pošlje pošiljko po prejetem plačilu na TRR ponudnika. Ob potrditvi naročila dobi kupec po e-pošti podatke za nakazilo.),

− plačilo preko PayPal-a ali s kreditno kartico (V kolikor kupec želi, lahko plačilo opravi tudi preko PayPal-a ali sistema za procesiranje kreditnih kartic. V tem primeru ponudnik pošlje blago po prejemu plačila.),

− z gotovino ob osebnem prevzemu (V kolikor kupec želi, lahko blago osebno prevzame v poslovalnici ponudnika. Ob osebnem prevzemu je možno plačati le z gotovino.).

5. Dostava in dobavni roki

Vsi naročeni izdelki so odpremljeni s kurirsko službo Pošte Slovenije d.o.o. ali General Logistics Systems d.o.o. (GLS). V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 15. ure, pošiljko odpošljemo še isti dan, v kolikor je blago na zalogi. Izbiro kurirske službe opravi ponudnik, lahko pa kupec v opombah naročila tudi sam napiše, katero kurirsko službo želi. Pošiljka ponavadi prispe že naslednji dan po pošiljanju. Uradni rok dostave, ki ga jamči kurirska služba, je 3 dni.

V kolikor blaga ni na zalogi, je ob vsakem izdelku naveden okvirni dobavni čas.

Dodatna določila in stroške dostave si lahko ogledate tukaj.

6. Cene

Vse cene izdelkov so označene v evrih (EUR). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Veljajo cene v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Stroški dostave niso vključeni v cene, razen če vrednost naročila presega 35 EUR.

V spletni trgovini so navedene redne in znižane cene. V primeru navedbe znižane cene, je redna cena prečrtana. Znižane cene označujejo akcijske cene določenih izdelkov, ki jih izbere ponudnik in jih ponudi kupcem za omejen čas.

Kupci, ki so pravne osebe, so dolžni ob naročilu navesti tudi svojo davčno številko. Možnost za to imajo v zadnjem koraku oddaje naročila ob vnosu podatkov.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o statusu, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

7. Pravica do odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga, ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko to sporoči na e-naslov kartuse@trgo.si. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od sporočila o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oziroma ko ponudnik prejme vrnjeno blago ali dokazilo, da je bilo blago poslano nazaj. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov TRR. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče, prav tako ponudnik ne sprejme vrnjenih paketov z odkupnino. Ob vračilu blaga nam, prosim, posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter TRR, na katerega naj se vrne plačilo.

8. Garancija in stvarna napaka izdelka

Ponudnik je v skladu z zakonom kupcu dolžan zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom ponudnika. Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti roku v 45 dni od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga se ob uveljavljanju garancije opravi v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja. Ponudnik nudi 2 leti garancije na kartuše in tonerje iz ponudbe. V primeru mehanskih poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oziroma reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na zanj najboljši možni način. Kupec mora ob uveljavljanju garancije ali ob reklamaciji priložiti kopijo računa. Naslov za vračilo blaga ponudniku je OZ Trgokooperant z.o.o., Titova cesta 44, 2000 Maribor. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na e-naslov kartuse@trgo.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 34 50. V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Stvarna napaka izdelka

Napaka je stvarna, kadar:

·      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

·      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

·      artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

·      je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in mu hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Več informacij o uveljavljanju garancije in reklamacij je na voljo tukaj.

9. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Ponudnik ne odgovarja za izpad spletne trgovine, v kolikor je ta izpad posledica dejavnikov, na katere ponudnik nima vpliva.

10. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema, s katerim opravlja naročila.

11. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali preko e-pošte. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh in je enostaven za uporabo ter zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Mariboru.

12. Obveščanje

Ponudnik lahko predvidoma enkrat, vendar ne več kot dvakrat v mesecu, preko e-pošte svojim kupcem pošlje obvestilo o aktualni ponudbi. Prejemniki obvestil se od prejemanja le-teh lahko kadarkoli odjavijo preko povezave, ki je tudi del vsakega sporočila.

13. Dostop do sklenjenih pogodb in splošnih pogojev

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti ponudnika v najkrajšem možnem času. Računov po izdaji ni več mogoče spreminjati. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Ponudnik lahko kupcu kadarkoli posreduje sklenjeno pogodbo, če kupec poda zahtevo na e-naslov kartuse@trgo.si, na telefonsko številko 080 34 50 ali se oglasi osebno na sedežu ponudnika.

Prav tako ima kupec nadzor in pregled nad zgodovino naročil, v kolikor ob nakupu opravi registracijo, ki pa je neobvezna.

14. Podatki o lastniku spletne trgovine

S spletno trgovino upravlja podjetje:

OZ Trgokooperant z.o.o.

Titova cesta 44

2000 Maribor

Davčna številka: SI13819399

Matična številka: 5103142000

Datum vpisa v sodni register: 29. 12. 1977 (Okrožno sodišče v Mariboru)

Odgovorna oseba za reševanje garancij in reklamacij podjetja OZ Trgokooperant z.o.o. je Tomaž Štefančič, ki ga lahko kontaktirate preko e-pošte na kartuse@trgo.si ali na telefonski številki 080 34 50.